Kuřátko, krevety, petržel a rajčatová omáčka... Tahle rychlá pánev je výborná, rychlá a zasytí.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 kuřecí prsa, nakrájená na kousky
- 200 g syrových loupaných krevet
- 4 stroužky česneku, podrcené
- 1 lžička mleté uzené papriky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 bobkový list
- 1 Knorr Bohatý bujón slepičí
- 1× 400 g konzerva nakrájených rajčat
- 100 g mraženého hrášku
- Hrst nasekané hladkolisté petrželky
Příprava
Olej rozehřejte ve větší pánvi s těžším dnem na střední teplotu. Přidejte kuřecí maso a za občasného míchání jej opečte dozlatova. Vsypte krevety. Chvíli opékejte, pak přidejte česnek a nechte jej chviličku restovat.
Vsypte papriku, osolte, opepřete a vložte bobkový list, promíchejte. Pak přidejte Knorr slepičí bujón, který snadno rozmícháte. Vlijte rajčata z konzervy. Promíchejte a přiveďte k varu.
Pak snižte teplotu a nechte na mírném ohni za občasného míchání vařit cca 5 minut. Pokud se tekutina odpařuje příliš rychle, dolijte trochu vody.
Nakonec přidejte hrášek a odstavte z plotny, zakryté nechte 5 minut odpočívat. Posypte petrželkou a podávejte s vařenou rýží.