Ječné lívance

před 1 den 6
Ječné lívance

Tyhle lívance jsou opravdu luxusní a přitom z obyčejných surovin. Ječná mouka sice není k dostání úplně běžně, ale rozhodně stojí za trochu shánění. Místo džemu můžete použít čerstvé lesní borůvky promíchané s krupicovým cukrem. Dokonalý recept na sladkou snídani pro vaše blízké.

Suroviny

droždí čerstvé 20 g

rozdrobené

rostlinný olej

na opékání (dle potřeby)

borůvkový džem

podle chuti

(na strouhání) nastrouhaný

na poprášení (dle potřeby)

Postup

1

Ze surovin na těsto vymíchejte řídké těsto na lívance a nechte ho v teple kynout asi 30 minut, aby bylo nadýchané. Po vykynutí lijte do lívanečníku či po malých naběračkách na pánev, podle potřeby přitom použijte olej.

2

Opékejte na středním ohni spíše pomalu, aby byly lívance uvnitř hotové a zvenku dozlatova, 2–3 minuty z každé strany.

3

Hotové lívance potřete borůvkovým džemem, posypte spoustou nastrouhaného tvarohu a ozdobte lžičkou zakysané smetany. Můžete pocukrovat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/9

Apetit magazín

Apetitonline Apetitonline - Bezmasá jídla Přečtěte celý článek