Tvarohové kapsy

před 1 týden 18
Tvarohové kapsy

Smažené tvarohové kapsy z kynutého těsta se na první pohled mohou zdát složité, ovšem opak je pravdou. Kromě čekání na to, až těsto vykyne, vám půjde práce od ruky. Do náplně jsme použili maliny, ale stejně dobře budou chutnat třeba švestky. Tvarohové kapsičky servírujte jako dezert, nebo milovníkům sladkého jídla jako hlavní chod.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL

+ na smažení

jemně nastrouhaná, z 1 citronu

Postup

1

Suroviny na těsto vsypte do mísy od robota, přilijte 150 ml vlažné vody a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Přikryjte mísu s těstem utěrkou a nechte jej vykynout, až zdvojnásobí objem.

2

Mezitím připravte náplň: promíchejte tvaroh s oběma cukry, citronovou kůrou a vejcem.

3

Těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše a vykrájejte kolečka o průměru zhruba 12 cm. Zbylé těsto propracujte, vyválejte a opět vykrájejte kolečka. Kraje potřete vejcem, do středu dejte lžíci tvarohové směsi, jednu dvě maliny, překlopte, aby vznikl půlměsíc a kraje zarolujte. Smažte v horkém oleji dozlatova. Podávejte pocukrované moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC

Jáhel jsme do náplně dali 150 g, můžete dát i méně. Těsto s náplní můžete upéct i jako buchty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/9

Apetit magazín

Objevte cottage, neprávem přehlížený zázrak mezi sýry

Objevte cottage, neprávem přehlížený zázrak mezi sýry

Kdybychom měli vyjmenovat všechny přednosti sýru cottage, nic jiného by se do tohoto článku nevešlo. Je čistě přírodní, obsahuje minimum tuku, zato mnoho vitamínů, napomáhá správné činnosti střev a navíc je velmi univerzální. Zároveň je to...

Apetitonline Apetitonline - Bezmasá jídla Přečtěte celý článek