Crepes Suzette – palačinka na pomerančích - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 198


Když přijde na dezerty, můžete se spolehnout, že francouzské recepty patří mezi ty nejlepší. Jedním z takových jsou i pomerančové palačinky crepes Suzette, na které natočil návod šéfkuchař Roman Paulus. 🍊 Naučíte se připravit jednoduchý karamel a svařit ho s pomerančovou šťávou a máslem. Pak už stačí ve vzniklé omáčce chvíli povařit palačinky a s pomocí pomerančového likéru je oflambovat. 🔥 Ale nebojte se – i to díky radám Romana Pauluse zvládnete hravě. Na závěr už zbývá jen podávat s trochou citrusových segmentů a třeba vanilkovou zmrzlinou. 🍦 Už jste někdy podobný recept vyzkoušeli? Suroviny: · 60 g krupicový cukr · 200 ml pomerančová šťáva · 100 g máslo · 1 × bio pomeranč (kůra) · 6 × hotová palačinka · 80 ml pomerančový likér (min 40 % alkoholu) · 200 g pomerančové segmenty · 1 × snítka máty A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/crepes-suzette-palacinka-na-pomerancich

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes Timecodes 0:00 Úvod 0:10 Příprava omáčky 1:10 Vkládání palačinek do omáčky 1:38 Flambování 1:58 Servírování a ozdobení

Lidl Lidl - Kulinářská akademie profi Přečtěte celý článek