Když přijde na dezerty, můžete se spolehnout, že francouzské recepty patří mezi ty nejlepší. Jedním z takových jsou i pomerančové palačinky crepes Suzette, na které natočil návod šéfkuchař Roman Paulus. 🍊 Naučíte se připravit jednoduchý karamel a svařit ho s pomerančovou šťávou a máslem. Pak už stačí ve vzniklé omáčce chvíli povařit palačinky a s pomocí pomerančového likéru je oflambovat. 🔥 Ale nebojte se – i to díky radám Romana Pauluse zvládnete hravě. Na závěr už zbývá jen podávat s trochou citrusových segmentů a třeba vanilkovou zmrzlinou. 🍦 Už jste někdy podobný recept vyzkoušeli?
Suroviny:
· 60 g krupicový cukr
· 200 ml pomerančová šťáva
· 100 g máslo
· 1 × bio pomeranč (kůra)
· 6 × hotová palačinka
· 80 ml pomerančový likér (min 40 % alkoholu)
· 200 g pomerančové segmenty
· 1 × snítka máty
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/crepes-suzette-palacinka-na-pomerancich
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes
Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Příprava omáčky
1:10 Vkládání palačinek do omáčky
1:38 Flambování
1:58 Servírování a ozdobení