Domácí kari koření na srílanský způsob - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 137


Při cestování po Srí Lance se šéfkuchař Roman Paulus podíval i na to, jak se připravuje tradiční cejlonské (potažmo indické) kari koření. 🍛 Budete možná překvapení, že není typicky žluté, jak jsme u nás zvyklí. Kurkuma, která má na svědomí žlutou barvu, se na Srí Lance totiž do pokrmů přidává zvlášť. 💛 Kari směs namísto toho obsahuje restovanou skořici a kari listy, římský kmín, zelený kardamom, fenykl a koriandr. Připravit si ho můžete pouhým rozdrcením a smícháním těchto surovin, nebo můžete vzniklou směs navíc nasucho orestovat, aby měla ještě intenzivnější chuť. Pokud máte rádi pálivé, nebojte se přidat nakonec i trochu chilli! 🌶️ Už jste tohle tradiční kari koření někdy vyzkoušeli? Napište nám o tom do komentářů! Suroviny: 5 × svitky cejlonské skořice 6 × kari lístky 50 g římský kmín 10 g tobolky kardamomu 25 g fenykl 150 g semínka koriandru chilli A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/domaci-kari-koreni-na-srilansky-zpusob

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes 0:00 Úvod 0:23 Představení koření 0:34 Mixování koření 1:15 Kari na sucho a restované 2:16 Přidání chilli do restovaného kari 3:00 Závěr

Lidl Lidl - Kulinářská akademie profi Přečtěte celý článek