Druhy rýže – zrnka, která živí svět - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 9 měsíce 67


Není rýže jako rýže a možná byste se divili, kolik různých druhů této oblíbené přílohy se v kuchyni používá. 🍚 Šéfkuchař Roman Paulus proto natočil video, ve kterém vám vysvětlí, jak se rýže rozděluje podle tvarů a barev. Seznámíte se s běžnými druhy, jako je parboiled či arborio, ale podíváte se i na lehce netradiční himalájské basmati nebo indiánskou rýži. Ve skutečnosti se ale v takovém případě o žádnou rýži nejedná – jsou to semínka americké divoké trávy. 🇺🇸 Na závěr zjistíte, co všechno dalšího se z rýže vyrábí, a budete se moct pustit do vaření! 🔥 O čem dalším by měl Roman Paulus natočit video? Napište nám to do komentářů! A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/druhy-ryze-zrnka-ktera-zivi-svet

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes: 0:00 Úvod 0:10 Basmati rýže 0:36 Jasmínová rýže 0:50 černá rýže 0:55 Himalájská basmati 1:12 Rýže na rizoto 1:34 Rýže na sushi 1:57 Dlouhozrnná rýže 2:08 Přílohoví rýže 2:17 Rýžové nudle 2:38 Rýžový papír 2:52 Rýžový chlebíček 2:56 Rýžové víno - saké 3:12 Rýžový ocet 3:20 Indiánská rýže

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek