Fazolkový paprikáš & halušky

před 1 rok 127
Fazolkový paprikáš & halušky

Klasický paprikáš je s masem, nás ale nadchla tato varianta bez masa se zelenými fazolkami. Kombinace smetanové omáčky, bramborových halušek a svěžích fazolových lusků funguje překvapivě skvěle. 

Suroviny

cibule 1 ks

nakrájená na drobno

mouka pšeničná hladká 2 PL

paprika mletá sladká 1,5 PL

vývar zeleninový 500 ml

nebo drůbeží

mouka pšeničná polohrubá 250 g

Postup

1

V hrnci rozpusťte máslo, přidejte cibuli a zvolna ji opékejte do světle zlatavé barvy. Zaprašte hladkou moukou a umíchejte jíšku, vsypte papriku a krátce opečte. Postupně za stálého míchání přilijte smetanu a vývar. Prošlehejte a rozmixujte dohladka. Nechte zvolna za občasného míchání vařit 5–10 minut, poté vsypte fazolky a vařte doměkka.

2

Na halušky prošlehejte vejce se 150 ml vody. Vmíchejte mouku a v případě potřeby ještě zřeďte trochou vody. Protřete je přes síto na halušky do vroucí osolené vody. Povařte 2–3 minuty, dokud nevyplavou. Sceďte, promíchejte s máslem a podávejte k omáčce s fazolkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

 Čím se vybavit pro začátek?

Kuchyňský starter pack: Čím se vybavit pro začátek?

Chystáte se stěhovat nebo zařizovat novou domácnost? Pak by vás neměl minout náš článek, který přináší stručný přehled kuchyňské výbavy do začátku. Bez čeho se v kuchyni neobejdete a co si pořídit jako kuchyňský starter&nbsp...

Jak vybrat nejlepší olivový olej a jak ho použít

Jak vybrat nejlepší olivový olej a jak ho použít

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...

 Upečte s námi mazanec, beránka i nádivku, připravte pohoštění pro koledníky i sváteční oběd

Apetitonline Apetitonline - Bezmasá jídla Přečtěte celý článek