Klasický paprikáš je s masem, nás ale nadchla tato varianta bez masa se zelenými fazolkami. Kombinace smetanové omáčky, bramborových halušek a svěžích fazolových lusků funguje překvapivě skvěle.
Suroviny
cibule 1 ks
nakrájená na drobno
mouka pšeničná hladká 2 PL
paprika mletá sladká 1,5 PL
vývar zeleninový 500 ml
nebo drůbeží
mouka pšeničná polohrubá 250 g
Postup
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte cibuli a zvolna ji opékejte do světle zlatavé barvy. Zaprašte hladkou moukou a umíchejte jíšku, vsypte papriku a krátce opečte. Postupně za stálého míchání přilijte smetanu a vývar. Prošlehejte a rozmixujte dohladka. Nechte zvolna za občasného míchání vařit 5–10 minut, poté vsypte fazolky a vařte doměkka.
Na halušky prošlehejte vejce se 150 ml vody. Vmíchejte mouku a v případě potřeby ještě zřeďte trochou vody. Protřete je přes síto na halušky do vroucí osolené vody. Povařte 2–3 minuty, dokud nevyplavou. Sceďte, promíchejte s máslem a podávejte k omáčce s fazolkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu
Apetit magazín
Kuchyňský starter pack: Čím se vybavit pro začátek?
Chystáte se stěhovat nebo zařizovat novou domácnost? Pak by vás neměl minout náš článek, který přináší stručný přehled kuchyňské výbavy do začátku. Bez čeho se v kuchyni neobejdete a co si pořídit jako kuchyňský starter ...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a jak ho použít
Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...