Chutná, výživná a na zahřátí to je tato fazolová polévka.
Ingredience
- 200 g suchých bílých fazolí
- 1 cibule
- stroužek česneku
- tuk (máslo, sádlo, olej)
- rajčatový protlak
- hladká mouka
- vývar nebo bujón
- sůl
Příprava
Pokud nemáme konzervované fazole, musíme suché namočit přes noc do vody. Druhý den fazole slejeme a v čerstvé vodě vaříme do měkka cca 45 minut.
V hrnci zpěníme cibulku a česnek, přidáme rajčatový protlak, hladkou mouku a vxtvoříme jíšku.
Nakonec přidáme 500 ml hotového vývaru nebo vody s bujónem a uvařené fazole. Polévku povaříme cca 30 minut a dosolíme podle vlastní chuti.
Tip na závěr : Podávejte polévku s čerstvou petrželkou, nebo zakysanou smetanou.
Autor: www.receptynakazdyden.cz