Hokejista Rihards Bukarts doporučuje: plochý chléb s masovými kuličkami

před 11 měsíce 82
Hokejista Rihards Bukarts doporučuje: plochý chléb s masovými kuličkami

Sdílená radost je dvojnásobná radost, říká staré přísloví. To jistě platí i pro vaření: vařit pro rodinu nebo přátele je mnohem hezčí než sníst všechno své gastronomické úsilí o samotě. Ví to i hokejista Rihards Bukarts, který rád vaří pro ostatní a tentokrát navštíví i kuchaře Normundse Baranovského, aby mamince připravil speciální mazanec s masovými kuličkami.

Vzhledem k tomu, že Rihards Bukarts žil od svých 15 let mimo domov svých rodičů, život ho brzy donutil naučit se vařit sám. Vaření se stalo nejen nutností, ale i srdcovou záležitostí Riharda a ve volném čase by dokonce rád studoval kurzy vaření ve Francii. Také rád nakupuje: někdy i celý týden najednou, ale jsou dny, kdy chce určité jídlo, a pak mu nezbývá, než jít do obchodu a koupit si potřebné produkty. Obecně ale Rihards vaření nekomplikuje a příliš se nestresuje tím, co uvařit. Záleží také na náladě a volném čase.

„Pokud je více času, mohu se více vyjádřit. Když není čas, uvařím něco jednoduchého a rychlého. Většinou vařím na grilu – maso, zelenina, steak, gril. Jelikož mám rád v podstatě všechno, nejsem vybíravý. Ale je pravda, že jím „očima“ – jídlo musí vypadat dobře,“ prozrazuje Rihards Bukart.

Vařím častěji v létě pro rodinu a přátele. I tentokrát Rihards Bukarts připravuje mamince večeři – placku s masovými kuličkami, aromatický salát a svižnou tzatziki omáčkou.

Reklamní fotografie

Plochý chléb s masovými kuličkami

Počet osob: 2

Ingredience:

Na chleba:

  • 200 g klasické pšeničné mouky;
  • 1 lžička prášek na pečení;
  • 1 lžička slunečnicový olej + trochu na smažení;
  • 90 ml teplé vody;
  • sůl podle chuti.

Na masové kuličky:

  • 200 g mletého masa;
  • 1 lžička směs koření pro kuře;
  • 1 vejce;
  • 150 ml rajčatové omáčky;
  • 2 polévkové lžíce. strouhanka;
  • 1 polévková lžíce. oleje;
  • sůl podle chuti.

Na omáčku tzatziky:

  • 1/2 malé okurky;
  • 1/2 stroužku česneku;
  • 1 hrst máty;
  • 100 g jogurtu;
  • sůl podle chuti.

Na salát:

  • 50 g červeného zelí;
  • 50 g jablka;
  • 1 lžička oleje;
  • 1 citron (budete ho potřebovat na omáčku tzatziky i na salát).

Příprava:

Dělám placky. V míse smícháme mouku se solí, lžičkou oleje a práškem do pečiva. Vodu ohřejeme a přidáme k mouce, promícháme v pružné těsto. Z těsta vytvořte dvě koule a přikryté utěrkou nechte 5 minut odstát.

Připravte si masové kuličky. Mleté maso smícháme se strouhankou, vejcem, kořením. Tvoříme kuličky a necháme je smažit na oleji na pánvi. Přidejte rajčatovou omáčku a trochu orestujte. Mezitím na jiné pánvi upečte placky: těsto vyválejte jako placku a na rozehřáté pánvi na oleji opečte z obou stran.

Připravte si omáčku tzatziky: nastrouhejte okurky a trochu soli, vymačkejte přebytečnou vodu. K okurkám se přidá nasekaný česnek, máta a jogurt. Přidejte citronovou šťávu a sůl podle chuti. Můžete přidat trochu oleje.

Zelí a jablko nakrájíme na tenké nudličky, přidáme trochu oleje a citronovou šťávu.

Podávejte chléb se salátem uprostřed, pak masové kuličky a tzatziki omáčkou navrch.

Přidat komentář →

The post Hokejista Rihards Bukarts doporučuje: plochý chléb s masovými kuličkami appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek