Recept na „Holandský řízek“ vymysleli kuchaři v bývalém Československu ve střední evropě. Jeho název uvedený ve starých normách je „Vepřový řízek se sýrem“ Holanďané a zbytek světa samozřejmě o receptu vůbec nic netušili. Svoji přezdívku pravděpodobně získal, protože se do mletého masa přidával strouhaný tvrdý sýr. Jako příloha se hodí šťouchané brambory a ledový salát ve sladko kyselém nálevu. Vyzkoušejte mleté řízky se sýrem, Holandský řízek je super! ❤️ Přeji Vám dobrou chuť! Brepta.
Seznam ingrediencí:
0:00 Řízek
Vepřový bůček 1000 gramů
Sýr Gouda 180 gramů
Sůl 15 gramů
Pepř
Petrželka 15 gramů
1 Vejce
Mléko 1 dl
2:20 Obalení řízků
Dvě vejce
Mléko 1 dl
Hladká mouka
Strouhanka
3:33 Příprava přílohy
Brambory
Sůl
Máslo
4:28 Příprava salátu
Ledový salát
Sůl
Ocet
Cukr
Pepř
5:24 Smažení řízku
Řepkový olej
6:36 Ochutnávka a nabídka dalších videí
Pokud chcete podpořit moji tvorbu, navštivte můj e-shop a udělejte si radost! Sadu nožů odesíláme do všech zemí EU! 👍 (U sady nožů platí pro slevu 20 procent heslo: RBB)
►►
https://www.receptybezbrepty.cz
WWW: https://www.receptybezbrepty.cz
/