Existuje spousta receptů na hráškovou krémovou polévku, ale tento patří jednoznačné mezi ty nejlepší. 🥣 Šéfkuchař Roman Paulus se pustil do smetanové hráškové polévky, kterou doplnil o filety lososa vařené v páře. Hráškový krém připravíte jednoduše z několika základních surovin a máty, která mu dodá svěží nádech. 🍃 Na lososa vám pak bude stačit jenom základní koření. Pokud si budete chtít usnadnit práci, můžete stejně jako Roman Paulus použít multifunkční robot Monsieur Cuisine, ale vše zvládnete i „klasicky“ na sporáku. 🔥 Jakou krémovou polévku máte nejraději vy?
Suroviny:
· 70 g máslo
· 50 g pórek
· 30 g šalotka
· 300 g mražený hrášek
· 500 ml kuřecí vývar
· 100 ml smetana (33 % tuku)
· 1 snítka čerstvá máta
· sůl
· pepř
· 400 g filet lososa
· 1 lžíce olivový olej
· 4 plátky anglická slanina
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/hraskovy-krem-s-lososem-na-pare
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes
0:00 Úvod
0:08 Příprava základu a zarestování
0:42 Přidání hrášku a ostatních ingrediencí
1:10 Příprava lososa
1:52 Mixování
2:13 Servírování