FABINI & Těhotnej kuchař 🛒 https://www.fabini.cz/collections/fabini-tehotnej-kuchar Po roce přináším svoje postřehy k sadě nerezového nádobí, kterou jsme spolu s Fabini uvedli loni do prodeje. Tady je výčet nádobí a jak jej nejčastěji používám: 🍳 Pánve 1. Pánev s hybridním povrchem bez poklice Ø 26 cm a Ø 30 cm 🧑🍳 steaky, slanina, burgery, francouzské tousty… 2. Hluboká pánev s hybridním povrchem s poklicí Ø 24 cm 🧑🍳 guláš, soté, masové koule, řízky, smažák… 3. Pánev wok s hybridním povrchem s poklicí Ø 30 cm 🧑🍳 ideální na těstoviny, kaťák, masové ragů… 🥘 Kastroly 1. Kastrol s hybridním povrchem s poklicí Ø 20 cm (3 l) 🧑🍳 omáčky, brambory, rýže v troubě, dušené zelí 🍵 Hrnce 1. Hrnec s hybridním povrchem s poklicí Ø 24 cm (5,5 l) 🧑🍳 polévky a omáčky 🍯 Rendlíky 1. Rendlík s hybridním povrchem s poklicí Ø 16 cm (1,2 l) 🧑🍳 pudink, krupicová a ovesná kaše, krémová vejce, ohřívání… 2. Kónický rendlík s hybridním povrchem s poklicí Ø 20 cm (1,5 l) 🧑🍳 jíška, šťávy a omáčky, pudink, krupicová a ovesná kaše, krémová vejce… 🥣 Sada mís 1. Sada tří mís s víkem (Ø 16, 20 a 24 cm) 🧑🍳 na mletá masa, těsto, saláty, míchání, uskladnění… A kde může nastat zádrhel? • nádobí máte málo nebo moc rozpálené; pokud málo pustí vám suroviny šťávu a při odvařování se začnou připalovat; pokud moc připálíte je rovnou • nádobí není primárně určeno na přípravu vajec, výjimkou jsou krémová vejce (viz video); pro vaječné pokrmy mám doma sólo nepřilnavou pánev jen na vejce • potraviny s obsahem škrobu mohou být náchylné k přichytávání (brambory, rýže, bramborový/kukuřičný škrob bez tekutiny)