Pečení přináší spoustu radosti, ale zejména začátečníci mohou zpočátku trochu tápat nad tím, jaký typ kypření použít. 🤔 Klasický „prdopeč“ (tedy prášek do pečiva) není vhodný do všech slaných a sladkých dobrot a někdy je lepší sáhnout například po amoniu, kterému se přezdívá cukrářské droždí. 👨🍳 O nejpoužívanějších typech kypření natočil video šéfkuchař Roman Paulus, které vám vysvětlí rozdíly mezi kypřicím práškem a jedlou sodou nebo mezi čerstvým a sušeným droždím. Podíváte se i na speciality v podobě již zmiňovaného amonia nebo speciálního perníkového prášku. A pak se rovnou můžete pustit do těsta! 🍞 Co jako první upečete vy?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/jak-nakyprit-testo-drozdi-prdopec-nebo-amonium
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes
0:00 Úvod
0:15 Klasické droždí
0:49 Sušené droždí
1:04 Kypřicí prášek
1:23 Jedlá soda
1:53 Amonium
2:13 Kypřící prášek do perníku
2:28 Závěr