Jak nakypřit těsto – droždí, „prdopeč“, nebo amonium? - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 157


Pečení přináší spoustu radosti, ale zejména začátečníci mohou zpočátku trochu tápat nad tím, jaký typ kypření použít. 🤔 Klasický „prdopeč“ (tedy prášek do pečiva) není vhodný do všech slaných a sladkých dobrot a někdy je lepší sáhnout například po amoniu, kterému se přezdívá cukrářské droždí. 👨‍🍳 O nejpoužívanějších typech kypření natočil video šéfkuchař Roman Paulus, které vám vysvětlí rozdíly mezi kypřicím práškem a jedlou sodou nebo mezi čerstvým a sušeným droždím. Podíváte se i na speciality v podobě již zmiňovaného amonia nebo speciálního perníkového prášku. A pak se rovnou můžete pustit do těsta! 🍞 Co jako první upečete vy? A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/jak-nakyprit-testo-drozdi-prdopec-nebo-amonium

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes 0:00 Úvod 0:15 Klasické droždí 0:49 Sušené droždí 1:04 Kypřicí prášek 1:23 Jedlá soda 1:53 Amonium 2:13 Kypřící prášek do perníku 2:28 Závěr

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek