Víte, co je to brzlík? 🤔 A už jste s ním někdy vyzkoušeli vařit? 🧑🍳 Šéfkuchař Roman Paulus vám vysvětlí, kde ho najdeme a jak brzlík zpracovat v kuchyni. Dozvíte se, jak brzlík správně očistit i naložit v solném roztoku (a proč to je důležité). Kromě toho, že se skvěle hodí například do tlačenky nebo zabijačkového guláše, pochutnáte si na něm, i když ho jenom orestujete na másle a podáte s bramborovou kaší – jak to udělal Roman Paulus. 😋 Už jste někdy brzlík ochutnali?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/jak-zpracovat-brzlik
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes
0:00 Co je brzlík
0:37 Jak očistit brzlík
0:47 Naložení do slané vody
1:06 Vaření
1:25 Jak připravit brzlík
2:15 Opečení na pánvi
2:44 Servírování