Je čas na opuncie, ale buďte opatrní, jak je čistíte: pokud tak neučiníte, riskujete vážné štípnutí

před 11 měsíce 143
Je čas na opuncie, ale buďte opatrní, jak je čistíte: pokud tak neučiníte, riskujete vážné štípnutí

Úžasné zimní ovoce: opuncie jsou vynikající! Musíte je ale vědět, jak je čistit, abyste si jejich trny neublížili.

Typické jižní ovoce, opuncie jsou ve skutečnosti původem z Mexika a existují již od dob Aztéků. Jsou široce rozšířeny ve všech oblastech středomořské pánve, jsou uvnitř sladké a barevné, ale mají zvláštnost bytí pokrytý trnitou slupkou.

Existují různé odrůdy opuncie, podle kterých se liší barva. Pohybují se od žlutooranžového typu síry až po purpurově červené u sangvinického typu. Pak je tu bílá odrůda tzv muscaredda. Silně přítomen na Sicílii a v Kalábrii, vyrůstají ve velkolisté rostliny zvané lopaty, které se dají i jíst.

Jsou bohaté na vitamín Cobsahují dobré množství hořčíku a draslíku a doporučují se při problémech se zácpou. Mají dobré množství vlákniny A darují a velký pocit sytosti jsou tedy výborné jako svačina i při dodržování nízkokalorické diety.

Stimulují diurézu a podporují asimilaci tuků a cukrů: lehké a chutné jídlo, které je dobré pro každého. Ale je tu problém: Není snadné je vyčistit. Nebo spíše musíte přesně vědět, jak na to. Zde je jednoduchý a praktický systém k použití.

Jak vyčistit opuncie, aby se neštípaly

Vynikající k jednoduchému jídlu nebo k výrobě dezertů, džemů, ale i do slaných jídel jako jsou osvěžující saláty spolu s dalšími přísadami, opuncie barví v zimě jižanské stoly. Dostávají se ale i na Sever: v nejzásobenějších supermarketech nebo ve specializovaných obchodech je lze koupit, často již oloupané.

Slupka opuncií je celá pokryta trny. Brát je holýma rukama znamená zranit se, píchnout s rizikem zapíchnutí trnů do kůže a pak je velmi nepříjemné je odstraňovat pinzetou a různými systémy. K čištění opuncií a vyhnutí se nepříjemným nepříjemnostem, jako je štípání všech rukou, především Je důležité používat rukavice. Ale pro zmenšení trnů je třeba provést předběžnou operaci.

Musí dát je do cedníku (raději použijte starou nebo takovou, která se má používat pouze na toto a ne na jiné kuchyňské provozy) a necháme je chvíli pod studenou vodou mírně je posouvat.

Potom vždy v rukavicích, silných na mytí nádobí, s nožem každou opuncii podélně rozřízneme. Zvedněte kůru a odstraňte ji jedním pohybem. Pak slupky okamžitě vyhoďte do odpadu aby neriskovali, že je necháte ležet a nechtěně se jich dotknete.

The post Je čas na opuncie, ale buďte opatrní, jak je čistíte: pokud tak neučiníte, riskujete vážné štípnutí appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek