Jednoduchá bezlepková focaccia s rozmarýnem - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 231


Focaccia patří mezi klasické pečivo italské kuchyně a díky receptu šéfkuchaře Romana Pauluse si ji můžete snadno připravit i v bezlepkové variantě! 🇮🇹 Budete tomu potřebovat bezlepkovou pečicí směr, rýžovou mouku a další nezbytné suroviny, jako je například olivový olej. 🫒 Až připravíte těsto a necháte focacciu ještě trochu nakynout, bude stačit už jen vytvořit na jejím povrchu typické jamky a posypat rozmarýnem. Bezlepková focaccia je po upečení trochu světlejší než ta klasická, ale pochutnáte si na ní minimálně stejně tak dobře! 😍 Jaké bezlepkové pečivo jste už vyzkoušeli? Suroviny: · 200 bezlepková pečicí směs · 300 g rýžová mouka · 35 g čerstvé droždí · čerstvý rozmarýn + na posypání · 40 g extra panenský olivový olej + na potření · 15 g sůl + na posypání · 500 ml voda A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/jednoducha-bezlepkova-focaccia-s-rozmarynem

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes 0:00 Úvod 0:10 Základ na těsto 0:50 Smíchání v těsto a nakynutí 1:10 Rozprostření těsto do pečící misky 1:38 Nakynutí těsta 1:48 Prohlubně 2:00 Posypání bylinkami a dokončení 2:13 Vložení do trouby a pečení 2:45 Závěr

Lidl Lidl - Kulinářská akademie začátečníci Přečtěte celý článek