Ramen je vydatný nudlový vývar, který má svůj původ v dalekém Japonsku, ale velké oblibě se těší i u nás. 🇨🇿🇯🇵 To ví i šéfkuchař Roman Paulus a připravil proto recept na variaci kachního ramenu s udon nudlemi. Ve video návodu se dozvíte, jak připravit asijský kachní vývar, ve kterém využijete spoustu exotických surovin, jako jsou houby shitake, řasa kombu nebo japonské rýžové víno mirin. 🍚 Na nudlích si pak pochutnáte navíc ještě s lanýžovým olejem a miso pastou. Výsledkem vašeho vaření pak bude hutný vývar s vejcem a zeleninou, který hravě naplní roli hlavního jídla a hlavně úžasného gastronomického zážitku. 👨🍳 Už jste ramen někdy vyzkoušeli?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
Suroviny (4 porce):
Vývar:
● 25 ml slunečnicového oleje
● 50 g mrkve
● 50 g celeru
● 50 g petržele
● 2 stroužky česneku
● 20 g zázvoru
● 80 g cibule
● 5 kuliček nového koření
● 10 kuliček černého pepře
● 1 bobkový list
● 50 g pórku
● 500 g opečených kachních částí na polévku (krk, hřbet, křídla, ocásek)
● 2,5 l vody
● 10 g sušených hub Shitake
● 1 sušená řasa Kombu
● 1 lžíce japonské omáčky Hon Tsuyu
● 1 lžíce rýžového vína Mirin
● 1 lžíce rýžového octa
● sůl
Do talíře použijeme:
● 300 g udon nudlí
● 4 lžíce lanýžového oleje
● kachní maso obrané z vývaru + 1 lžíce miso pasty
● 1 lahůdková cibulka
● 4 vejce
o 50 ml sójové omáčky
o 50 ml rýžového vína Mirin
o 1 stroužek česneku
● 2 lžíce marinovaného zázvoru
● 2 hrsti jedlých klíčků hrášku
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/