Kachní udon polévka - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 2 roky 140


Ramen je vydatný nudlový vývar, který má svůj původ v dalekém Japonsku, ale velké oblibě se těší i u nás. 🇨🇿🇯🇵 To ví i šéfkuchař Roman Paulus a připravil proto recept na variaci kachního ramenu s udon nudlemi. Ve video návodu se dozvíte, jak připravit asijský kachní vývar, ve kterém využijete spoustu exotických surovin, jako jsou houby shitake, řasa kombu nebo japonské rýžové víno mirin. 🍚 Na nudlích si pak pochutnáte navíc ještě s lanýžovým olejem a miso pastou. Výsledkem vašeho vaření pak bude hutný vývar s vejcem a zeleninou, který hravě naplní roli hlavního jídla a hlavně úžasného gastronomického zážitku. 👨‍🍳 Už jste ramen někdy vyzkoušeli? A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu! Suroviny (4 porce): Vývar: ● 25 ml slunečnicového oleje ● 50 g mrkve ● 50 g celeru ● 50 g petržele ● 2 stroužky česneku ● 20 g zázvoru ● 80 g cibule ● 5 kuliček nového koření ● 10 kuliček černého pepře ● 1 bobkový list ● 50 g pórku ● 500 g opečených kachních částí na polévku (krk, hřbet, křídla, ocásek) ● 2,5 l vody ● 10 g sušených hub Shitake ● 1 sušená řasa Kombu ● 1 lžíce japonské omáčky Hon Tsuyu ● 1 lžíce rýžového vína Mirin ● 1 lžíce rýžového octa ● sůl Do talíře použijeme: ● 300 g udon nudlí ● 4 lžíce lanýžového oleje ● kachní maso obrané z vývaru + 1 lžíce miso pasty ● 1 lahůdková cibulka ● 4 vejce o 50 ml sójové omáčky o 50 ml rýžového vína Mirin o 1 stroužek česneku ● 2 lžíce marinovaného zázvoru ● 2 hrsti jedlých klíčků hrášku

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Lidl Lidl - Kulinářská akademie profi Přečtěte celý článek