Brownies patří mezi ty nejčokoládovější dezerty, na které můžete narazit, a naprosto skvěle chutnají se šálkem kávy. ☕ Co ale zkusit připravit rovnou kávové brownies? 🤯 Přesně to se rozhodl udělat šéfkuchař Roman Paulus. V jeho video receptu zjistíte, jak připravit čokoládový základ s oříškovým máslem (ve kterém kupodivu nejsou žádné ořechy) i jak správně vyšlehat vejce, aby brownies byly ve výsledku hutné, ale stále krásně vláčné. Naučíte se taky trik s namočeným pečicím papírem, díky kterému se vám bude hotový dezert ještě lépe porcovat. 😋 Jaký čokoládový zákusek máte nejraději vy?
Suroviny:
· 225 g máslo
· 200 g hořká čokoláda na vaření (52 %)
· 3 vejce “M”
· 250 g krystalový cukr
· ½ lžíce vanilkový extrakt
· 70 ml espresso (silná káva)
· ½ lžičky sůl
· 16 g tmavé holandské kakao
· 128 g hladká mouka
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/kavove-brownies
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes:
0:00 Úvod
0:08 Rozpuštění čokolády
0:43 Vyšlehání husté pěny
0:59 Smíchání všech surovin
2:09 Nalití těsta do pekáče a pečení
2:51 Servírování