Tradiční recept na výborné vídeňské ořechové rohlíčky. Toto cukroví nesmí chybět na žádné vánoční tabuli!
Ingredience
- 160 g hladké mouky
- 80 g mletých ořechů
- 120 g másla
- 40 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- cukr moučka s vanilkovým cukrem na obalení
Příprava
Z uvedených ingrediencí (hladká mouka, mleté ořechy, máslo, žloutek, cukr moučka) vytvořte hladké těsto. Toto těsto nechejte odpočinout v lednici alespoň 1 hodinu, ale klidně i do dalších dnů.
Z těsta tvarujte rohlíčky a dávejte na předem vymazaný plech. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů.
Ještě teplé rohlíčky obalujte v moučkovém cukru, který smícháte s vanilkovým cukrem. Rohlíčky uskladněte v chladu v uzavřené krabici.
Tip na závěr : Rohlíčky obalujte teplé, ale ne horké - ty se vám mohou rozpadat.
Autor: www.receptynakazdyden.cz