Pavlova je dort, se kterým se možná nepotkáváte tak často, což je jeden z důvodů, proč byste si ho měli vyzkoušet připravit přímo doma. 🍰 Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod, ve kterém vás provede celým postupem, který začíná vyšleháním jemného sněhu. Do toho se kromě moučkového cukru přidává i škrob, který zajistí, že bude výsledný dort uvnitř krásně vláčný. ☁️ Až Pavlovu necháte vysušit v troubě, stačí ji naplnit šlehačkou či citronovým krémem a ozdobit ovocem podle chuti. 🍓 Už jste někdy takový dort ochutnali?
Suroviny:
Bílková Pavlova:
· 120 g bílek
· 220 g moučkový cukr
· 2 lžíce bramborový škrob
· 2 lžíce citronová šťáva
· vanilkové aroma
Náplň a dekorace:
· 250 ml smetana ke šlehání (40 % tuku)
· 200 g drobné ovoce (maliny, ostružiny, borůvky, jahody)
· 1 snítka máta
· 5 g jahody/maliny sušené mrazem
· na posypání moučkový cukr
· rubínová prachová barva ve spreji
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/klasicky-dort-pavlova
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes
0:00 Úvod
0:08 Rozšlehání bílků
0:37 Přidání cukru a škrobu
1:03 Citronová šťáva a vanilkové aroma
1:23 Tvarování na plechu
1:28 Sušení v troubě
2:42 Příprava šlehačky
3:09 Plnění šlehačkou a ovocem
4:55 Dozdobení a závěr