Když vás honí mlsná a nemáte čas, zachrání vás rychlý koláč z listového těsta. Vykouzlíte ho takřka z jakéhokoli ovoce, ideální jsou pevnější druhy, které se zcela nerozpadnou: blumy, švestky, broskve, nektarinky…
Postup
Předehřejte troubu na 220 °C. Na plech opatrně rozprostřete listové těsto. Posypte ho mletými mandlemi a vyskládejte na něj rozpůlené blumy. Ty posypte mandlovými lupínky a pak krupicovým cukrem.
Pečte 18–20 minut, až těsto zezlátne a blumy změknou. Nechte 10 minut stát, aby koláč trochu zchladl, ještě trochu pocukrujte a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Krupicový cukr dejte podle chuti, kyselejší ovoce si ho zaslouží více. Klasický krupicový můžete klidně vyměnit za třtinový.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/9 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu