Kozí brada pochází z pomezí Moravy a Slovenska. Je to skvělá zelná polévka! Nepoužívá se zelí kysané, nýbrž čerstvé hlávkové. Uzená slanina, klobásky a vývar, dominují této vydatné zelné polévce. Kozí brada se jmenuje podle nakrájeného zelí na malé trojúhelníčky. Z důvodu použití čerstvého zelí, se výsledná chuť ladí přidáním octa. Určitě vyzkoušejte tuto lahodnou polévku! Přeji Vám dobrou chuť! Brepta.
U nás si teď můžete objednat to nejlepší litinové nádobí Skeppshult, které znáte z našich videí!
►►
Objednávejte zde: https://www.receptybezbrepty.cz/litinove-nadobi-skeppshult/
Seznam ingrediencí které jsme použili:
Brambory
Zelí
Vývar
Kmín a pepř
Bobkový list, nové koření
Uzená slanina
Klobásky
Hladká mouka
Smetana
Cukr, sůl a ocet
Máslo
Tak na co čekáte? Hurá do kuchyně!
#Ceskakuchyne #Kozibrada #Valašsko