Kukuřičný salát s ředkvičkami

před 1 měsíc 35
Kukuřičný salát s ředkvičkami

Výborný kukuřičný salát s ředkvičkami podávejte k masu (třeba steaku), ale i grilovanému sýru nebo prostě jen tak. Chybějící bílkoviny můžete dodat rozdrobenou fetou. Rázem získáte sytou večeři plnou zeleniny.

Suroviny

baby kukuřice 3 ks

mladá, cukrová, očištěná (případně předvařená vakuovaná)

ředkvičky 1 svazek

nakrájené na čtvrtky, případně směs barevných ředkviček

petrželka 1 hrst

hladkolistá, nasekaná

limetová šťáva

ze 2 limet

olivový olej extra panenský 2 PL

Postup

1

Rozehřejte grilovací pánev nebo gril a kukuřici nasucho zlehka ze všech stran ogrilujte: neměla by zčernat, stačí pár minut z každé strany.

2

Velkým ostrým nožem odřízněte zrna a vložte je do mísy. Ředkvičky nakrájejte na čtvrtky, cibuli na jemná kolečka. Přidejte nasekané lístky petrželky.

3

Prošlehejte společně limetovou šťávu, olivový olej, sůl, pepř a mletý koriandr. Nalijte na salát a dobře promíchejte.

4

Salát můžete jíst hned, nebo jej nechat odležet v chladu. V lednici vydrží den.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/9

Apetit magazín

Apetitonline Apetitonline - Bezmasá jídla Přečtěte celý článek