Výborný kukuřičný salát s ředkvičkami podávejte k masu (třeba steaku), ale i grilovanému sýru nebo prostě jen tak. Chybějící bílkoviny můžete dodat rozdrobenou fetou. Rázem získáte sytou večeři plnou zeleniny.
Suroviny
baby kukuřice 3 ks
mladá, cukrová, očištěná (případně předvařená vakuovaná)
ředkvičky 1 svazek
nakrájené na čtvrtky, případně směs barevných ředkviček
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
limetová šťáva
ze 2 limet
olivový olej extra panenský 2 PL
Postup
Rozehřejte grilovací pánev nebo gril a kukuřici nasucho zlehka ze všech stran ogrilujte: neměla by zčernat, stačí pár minut z každé strany.
Velkým ostrým nožem odřízněte zrna a vložte je do mísy. Ředkvičky nakrájejte na čtvrtky, cibuli na jemná kolečka. Přidejte nasekané lístky petrželky.
Prošlehejte společně limetovou šťávu, olivový olej, sůl, pepř a mletý koriandr. Nalijte na salát a dobře promíchejte.
Salát můžete jíst hned, nebo jej nechat odležet v chladu. V lednici vydrží den.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/9 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu