Kulajda

10 měsíce starý 27
Kulajda

Výborná smetanová polévka, s brambory a houbami, která voní po kopru. Kulajda je prostě klasika, kterou ocení všichni milovníci hub. A smetany. A polévek.

Ingredience

  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • 1 litr vývaru nebo vody
  • 4 brambory
  • velká hrst čerstvých hub
  • 1 kelímek tučné smetany
  • bobkový list
  • nové koření
  • kmín
  • sůl, pepř
  • kopr dle chuti
  • cukr, ocet

Příprava

V kastrolu rozehřejeme máslo. Když se rozpustí, zaprášíme ho moukou a za stálého míchání necháme zasmažit jíšku.

Jíšku zalijeme vývarem a stále mícháme.

Houby důkladně očistíme a nakrájíme na menší kusy. Brambory nakrájíme na kostičky.

Do vývaru vsypeme houby, brambory, kmín, bobkový list a nové koření. Vaříme asi 15 minut, do změknutí brambor.

Vyndáme nové koření a bobkový list. Vlijeme smetanu. Osolíme a opepříme a vmícháme kopr. Množství kopru dle chuti.

Dochutíme octem a cukrem a podáváme.

Tip na závěr : Výborně chutná s vejcem.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Polévky Zdroj