Kuřecí kari na srílanský způsob - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 237


Kari je jedním ze základů kuchyně jihovýchodní Asie. 🇮🇳 Ale pozor – ne všude se připravuje stejně! Šéfkuchař Roman Paulus při svém putování po ostrově Cejlon natočil i video recept na autentické srílanské kari, které si s trochou času a kvalitních surovin můžete připravit i doma! 🍛 Naučíte se připravit kari marinádu z tamarindové šťávy, kokosového oleje nebo hořčice, ale podíváte se i jak a s jakým kořením marinovaná kuřecí stehna orestovat. Nakonec stačí už jen přilít trochu kokosového mléka a můžete podávat. 🥥 A jaké kari máte nejraději vy? Pochlubte se nám! Suroviny: · 6 × kuřecí spodní stehna · 2 lžíce tamarindová šťáva/pasta · 1 lžíce mletý pepř · 2 lžíce restované kari koření · 2 lžíce kokosový olej · 1 lžička hrubozrnná hořčice · 1 lžička jogurt · 0.5 × šalotka · 2 stroužky česnek · 1 × zelená pálivá paprička · 3 tobolky kardamom · 1 svitek skořice · 2 × hřebíček · 1 lžička mleté chilli (dle chuti) · 375 ml kokosové mléko A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/kureci-kari-na-srilansky-zpusob

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes 0:00 Úvod 0:14 Marinovaná kuřecí stehna 0:59 Příprava základu 1:56 Přidání masa k základu a restování 2:20 Podušení masa a základu 2:36 Přidání kokosového mléka 3:00 Dokončení a servírování

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek