Kari je jedním ze základů kuchyně jihovýchodní Asie. 🇮🇳 Ale pozor – ne všude se připravuje stejně! Šéfkuchař Roman Paulus při svém putování po ostrově Cejlon natočil i video recept na autentické srílanské kari, které si s trochou času a kvalitních surovin můžete připravit i doma! 🍛 Naučíte se připravit kari marinádu z tamarindové šťávy, kokosového oleje nebo hořčice, ale podíváte se i jak a s jakým kořením marinovaná kuřecí stehna orestovat. Nakonec stačí už jen přilít trochu kokosového mléka a můžete podávat. 🥥 A jaké kari máte nejraději vy? Pochlubte se nám!
Suroviny:
· 6 × kuřecí spodní stehna
· 2 lžíce tamarindová šťáva/pasta
· 1 lžíce mletý pepř
· 2 lžíce restované kari koření
· 2 lžíce kokosový olej
· 1 lžička hrubozrnná hořčice
· 1 lžička jogurt
· 0.5 × šalotka
· 2 stroužky česnek
· 1 × zelená pálivá paprička
· 3 tobolky kardamom
· 1 svitek skořice
· 2 × hřebíček
· 1 lžička mleté chilli (dle chuti)
· 375 ml kokosové mléko
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/kureci-kari-na-srilansky-zpusob
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes
0:00 Úvod
0:14 Marinovaná kuřecí stehna
0:59 Příprava základu
1:56 Přidání masa k základu a restování
2:20 Podušení masa a základu
2:36 Přidání kokosového mléka
3:00 Dokončení a servírování