Květákové buffalo tacos

před 1 rok 183
Květákové buffalo tacos

Skvělá snadná vegetariánská večeře pro rodinu i přátele. Chcete-li tacos přeměnit na burritos, přidejte rýži a trochu vařených fazolí.

Suroviny

rostlinný olej

na vymazání

mouka pšeničná hladká 0.5 hrnku

chilli omáčka 1 hrnek

buffalo omáčka

tortilla 8 ks

malá, pšeničná nebo kukuřičná

římský salát 1 ks

pokrájený

avokádo 2 ks

zbavené pecky a nakrájené na plátky

zakysaná smetana 0.5 hrnku

pažitka 1 PL

nakrájené na drobno

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Plech nebo pekáček vymažte olejem. 

2

Květák zbavte listů, rozdělte na růžičky a ty překrájejte na velikost sousta. Do mísy dejte hladkou mouku, podmáslí, koření a asi 1/4 hrnku buffalo omáčky. Promíchejte, přidejte květák a znovu promíchejte. Rozprostřete na plech a dejte péct na 20–30 minut. V polovině promíchejte. 

3

Všechny ingredience na dresink prošlehejte. 

4

Tacos placky ohřejte nebo lehce opečte nasucho na pánvi, zbylou buffalo omáčku ohřejte. Květák vyjměte z trouby, vsypte do misky, přelijte buffalo omáčkou a promíchejte. 

5

Doprostřed tacos dejte salát, na něj plátky avokáda, květák a zakápněte dresinkem. Ozdobte koriandrem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

10 oblíbených pochoutek, které vznikly omylem

10 oblíbených pochoutek, které vznikly omylem

Věděli jste, že spoustu celosvětově oblíbených pochoutek vzniklo omylem? Stojí za nimi čirá náhoda, nedostatek surovin nebo nějaký ten přešlap v kuchyni. Pojďte spolu s námi odhalit, jak vznikl nanuk, chipsy nebo třeba italské tiramisu...

Vychutnejte si pětici českých zrajících sýrů

Vychutnejte si pětici českých zrajících sýrů

Na své si nyní přijdou všichni milovníci sýrů s výrazným odérem a ušlechtilou plísní. Vychutnejte si romadur, olomoucké tvarůžky nebo jihočeskou nivu a dopřejte si výraznou sýrovou chuť v lahodných pokrmech. ...

Apetitonline Apetitonline - Bezmasá jídla Přečtěte celý článek