Skvělá snadná vegetariánská večeře pro rodinu i přátele. Chcete-li tacos přeměnit na burritos, přidejte rýži a trochu vařených fazolí.
Suroviny
rostlinný olej
na vymazání
mouka pšeničná hladká 0.5 hrnku
chilli omáčka 1 hrnek
buffalo omáčka
tortilla 8 ks
malá, pšeničná nebo kukuřičná
římský salát 1 ks
pokrájený
avokádo 2 ks
zbavené pecky a nakrájené na plátky
zakysaná smetana 0.5 hrnku
pažitka 1 PL
nakrájené na drobno
Postup
Troubu předehřejte na 220°C. Plech nebo pekáček vymažte olejem.
Květák zbavte listů, rozdělte na růžičky a ty překrájejte na velikost sousta. Do mísy dejte hladkou mouku, podmáslí, koření a asi 1/4 hrnku buffalo omáčky. Promíchejte, přidejte květák a znovu promíchejte. Rozprostřete na plech a dejte péct na 20–30 minut. V polovině promíchejte.
Všechny ingredience na dresink prošlehejte.
Tacos placky ohřejte nebo lehce opečte nasucho na pánvi, zbylou buffalo omáčku ohřejte. Květák vyjměte z trouby, vsypte do misky, přelijte buffalo omáčkou a promíchejte.
Doprostřed tacos dejte salát, na něj plátky avokáda, květák a zakápněte dresinkem. Ozdobte koriandrem a podávejte.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu
Apetit magazín
10 oblíbených pochoutek, které vznikly omylem
Věděli jste, že spoustu celosvětově oblíbených pochoutek vzniklo omylem? Stojí za nimi čirá náhoda, nedostatek surovin nebo nějaký ten přešlap v kuchyni. Pojďte spolu s námi odhalit, jak vznikl nanuk, chipsy nebo třeba italské tiramisu...
Vychutnejte si pětici českých zrajících sýrů
Na své si nyní přijdou všichni milovníci sýrů s výrazným odérem a ušlechtilou plísní. Vychutnejte si romadur, olomoucké tvarůžky nebo jihočeskou nivu a dopřejte si výraznou sýrovou chuť v lahodných pokrmech. ...