Skořicoví šneci patří mezi klasiku (oblíbenou například i ve Skandinávii), se kterou rozhodně nadchnete každého svého návštěvníka – pokud je tedy všechny nesníte dřív sami! 😋 Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, ve kterém ukazuje, jak skořicové šneky připravit od míchání těsta až po polevu na dochucení. 🥮 Zjistíte, jak na těsto, jak připravit náplň i jak správně šneky zarolovat a nakrájet, abyste je pak mohli před pečením ještě nechat nakynout přímo v pekáčku. Citronová poleva s krémovým sýrem je už jenom třešnička na dortu! 🍋 Napište nám, jestli máte skořicové šneky také tak rádi!
Suroviny:
Těsto:
· 500 g hladká mouka
· 2 × vejce „M“
· 1 × žloutek
· ½ × vanilkový cukr
· 1 × citron (kůra)
· 1 lžíce tuzemák
· 80 g máslo
· 5 g sůl
· 42 g čerstvé droždí
· 200 ml plnotučné mléko
Náplň:
· 50 g máslo
· 100 g třtinový cukr
· 3 lžíce mletá skořice
Poleva:
· 200 g čerstvý sýr Palouček
· 2 × citron (šťáva)
· 120 g moučkový cukr
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/kynuti-skoricovi-sneci-s-citronovou-polevou
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes
0:00 Úvod
0:05 Příprava kynutého těsta
0:50 Vyválení těsta
1:29 Potření těsta – máslo, cukr, skořice
2:02 Zarolování těsta
2:28 Nakrájení šneků a vložení do pekáčku
2:58 Nakynutí a pečení
3:16 Příprava polevy
4:11 Zalití polevou
4:28 Servírování