Kynutý borůvkový koláč s drobenkou - Roman Paulus - Lidl Cukrárna

před 1 rok 218


Klasický kynutý koláč s borůvkami či jiným ovocem si nejspíš pamatujete z návštěv svojí babičky, ale díky video receptu šéfkuchaře Romana Pauluse si teď doma můžete připravit vlastní a nejméně stejně tak dobrý! 😋 Naučíte se připravit to nejdůležitější – tedy kynuté těsto, které pak stačí jen vyválet, přenést na plech a ozdobit borůvkami nebo jiným oblíbeným ovocem. 💙 Borůvkový koláč pak nakonec můžete ještě posypat drobenkou a dát do trouby. Pak už si jen budete muset dávat pozor, abyste ho celý nesnědli ještě horký, čerstvě vytažený z trouby. 🔥 Jaké ovoce na kynutém koláči máte nejraději vy? Suroviny: 500 g špaldová mouka + na pomoučnění 4 lžíce rostlinný olej 3 lžíce krupicový cukr 125 g máslo + na vymazání 2 vejce „M“ 42 g čerstvé droždí 300 ml plnotučné mléko 1 špetka sůl 600 g borůvky drobenka A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/kynuty-boruvkovy-kolac-s-drobenkou

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

0:00 Úvod 0.07 Základ těsta 0:48 Hnětení těsta v robotu a nakynutí 1:02 Vyválení těsta 1:34 Těsto na plech 1:58 Borůvky na koláč a drobenka 2:28 Nakynutí koláče a pečení 2:44 Nakrájení koláče

Lidl Lidl - Kulinářská akademie začátečníci Přečtěte celý článek