Ledvinky se dají připravit velmi podobně jako játra, přesto se s nimi v kuchyni tak často nesetkáváme. 🧐 Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, že je to vlastně škoda! Připravil video recept na ledvinky na cibulce, sádle a slanině společně s pálivou papričkou, česnekem a bobkovým listem. Ve videu zjistíte také to, jak celé jídlo oflambovat na brandy. 🔥 Na závěr stačí už jen přidat vepřový vývar, podusit doměkka a podávat! 🍽️ Máte raději ledvinky, nebo jatýrka? Dejte nám vědět do komentářů!
Suroviny:
· 100 g vepřové sádlo
· 200 g cibule
· 100 g anglická slanina
· 1 × pálivá paprička
· 6 stroužků česnek
· 3 × bobkový list
· 800 g vepřové ledvinky
· sůl
· pepř
· 100 ml brandy
· 300 ml vepřový vývar
· 1 lžíce sušená majoránka
· 1 snítka listová petržel
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/ledvinky-na-cibulce
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava Základ
1:03 Přidání ledvinek
1:35 Osolení, opepření
1:41 Flambování, přidání brandy
1:56 Polití vývarem a dušení
2:05 Přidání bylinek
2:21 Servírování