Kořeny cibulové polévky nalezneme ve Francii. Tam je cibulová polévka skoro národní jídlo a její nádherná vůně je cítit skoro všude. Cibulová polévka vás skvěle zahřeje i zasytí, zvláště v těchto mrazivých dnech které venku panují. Cibulačka se skládá z kvalitní cibule a vývaru. Hovězí nebo kuřecí vývar do cibulové polévky by měl být silný. Taktéž víno je důležitá složka cibulové polévky, dodává jí jemnou kyselost. Do polévky se pokládají nakrájené bagety se zapečeným sýrem. Já jsem použil nakrájený celozrnný toustový chléb. Uvařte si doma poctivou cibulačku! Je vynikající! Krásný den přátelé. Brepta.
Pokud chcete podpořit moji tvorbu, navštivte můj e-shop a udělejte si radost! Děkuji Vám!
►►
Litinové nádobí SKEPPSHULT a velice oblíbený mlýnek na koření objednávejte ZDE: https://www.receptybezbrepty.cz/litinove-nadobi-skeppshult/
►►
Překvapení! Když v e-shopu www.premiove-noze.cz v nákupním košíku zadáte heslo RBB získáváte 20% slevu na vybrané nože! (Kromě zboží v akci) Odkaz na obchod najdete v e-shopu https://www.receptybezbrepty.cz
►►
Breptovo krájecí prkénko (RBB a Duspiva) objednávejte ZDE: https://duspiva.receptybezbrepty.cz
Seznam použitých ingrediencí:
Cibule 700 g
Olej a máslo
Cukr
Hladká mouka
Bílé víno 200 ml
Kuřecí vývar 2 L
Pepř a sůl
Smetana 150 ml
Tvrdý sýr
Toustový chleba
Tak na co čekáte? Hurá do kuchyně!
#Cibulacka #Polevky