Meloun dobrý na potenci?

před 1 rok 50
Meloun dobrý na potenci?


4:00 – 17.09.2020

Meloun uvolňuje a rozšiřuje cévy Foto: Shutterstock

Zdroj: Zprávy

Meloun obsahuje značné množství aminokyseliny – citrulinu, který uvolňuje a rozšiřuje cévy, je tedy důležitý pro průchodnost cév, čímž předchází infarktu a mozkové mrtvici a zároveň přispívá k lepší potenci. Rozbory ukázaly, že ve 100 g melounu je až 210 mg citrulinu.

Tvrzení, že meloun je skutečným lékem z přírody, podporuje fakt, že 180 g melounu obsahuje 20 procent denní potřeby vitamínu C. Navíc je bohatý na draslík a hořčík.

Meloun je skvělý při dietě, protože obsahuje málo kalorií. Ve 100 gramech melounu je pouze 30 kalorií, hodně vody, což je v létě velmi důležité.

I když meloun z lednice miluje každý, je lepší ho chladit přirozeně na betonu a ve stínu, protože v lednici ztrácí některé vlastnosti, zejména lykopen, který účinně chrání před nemocemi, především vznikem rakovinných buněk.

I kůra z melounu je léčivá. Vzhledem k tomu, že není chutná, ale je bohatá na vitamíny a minerály, doporučuje se ji nakrájet najemno a přidat do salátů s tuňákem nebo kuřecím masem.

Semena melounu, která se také obecně vyhazuje, se dají jíst. V Číně se tyto pecky smaží a jedí jako svačina. Má se za to, že podporují zachování zdraví ledvin.

The post Meloun dobrý na potenci? appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek