Pavlova je křehký dezert, který se těší velké popularitě v Austrálii a na Novém Zélandu. 🇦🇺🇳🇿 Dokonce takové, že se obě země přou o jeho původ. Abyste si ho vychutnali, nemusíte ale mířit k protinožcům, Pavlovu si díky receptu šéfkuchaře Romana Pauluse připravíte sami doma. Naučíte se, jak vyšlehat hustý sníh z vaječných bílků, který je základem této dobroty. 🥚 Samozřejmostí je i moučkový cukr a škrob, aby Pavlova měla správnou chuť a dobře držela tvar. Samotné dortíky se pak naučíte tvarovat na pečicí plech pomocí cukrářského sáčku. Hotovo budete mít za další dvě hodiny sušení v troubě. 🔥 Nezbývá pak už nic jiného, než je dozdobit vším tím, co máte rádi. Co to bude u vás?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/mini-pavlova-s-lesnim-ovocem
Suroviny:
- 300 g bílků (asi 10 vajec)
- 150 g krystalového cukru
- 600 g moučkového cukru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- krém k naplnění (krém na éclair, šlehačka nebo vanilkový krém)
- lesní ovoce
- jedlé květy