Grilované ryby a mořské plody dodají vašemu barbeque skvělý exotický šmrnc! 🇱🇰 Šéfkuchař Roman Paulus během svého putování po Srí Lance natočil video, ve kterém vám ukáže, jak správně ryby a mořské plody na grilu připravovat. 🐟🐙🦐 Zjistíte, jak správně grilovat korýše – například krevety a langusty – i jak použít banánové listy podobně jako alobal nebo pečicí papír. Ještě než budete podávat, stihnete si namíchat dvě skvělé salsy – raitu, která nejvíce připomíná nám dobře známé tzatziki a také salsu se zeleninou, mangem a ananasem. 🥭🍍 Už jste někdy grilované mořské plody vyzkoušeli?
Suroviny:
Raita:
· 200 ml bílý jogurt
· 3 lžíce cibule
· 3 lžíce okurka
· 1 lžíce čerstvý koriandr
· 1 lžíce pálivá paprička
· 3 lžíce rajče
· sůl
· pepř
Mangová marináda:
· 3 lžíce zralé mango
· 3 lžíce ananas
· 2 lžíce šalotka
· 3 lžíce rajče
· 3 lžíce okurka
· 1 lžíce čerstvý koriandr
· 2 lžíce limetková šťáva
· 2 lžíce kokosový olej
· mleté chilli
· sůl
· pepř
Grilování:
mořské plody podle výběru
banánové listy (či alobal)
limetka
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/morske-plody-na-grilu-raita-a-mangova-marinada
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes
0:00 Úvod
0:23 Zabalení filetů do banánových listů a dochucení
1:29 Grilování ryby
1:50 Ostatní mořské plody na gril
4:43 Příprava sals /raita, mangová salsa/
6:20 Servírování