Mořské plody na grilu, raita a mangová marináda - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 157


Grilované ryby a mořské plody dodají vašemu barbeque skvělý exotický šmrnc! 🇱🇰 Šéfkuchař Roman Paulus během svého putování po Srí Lance natočil video, ve kterém vám ukáže, jak správně ryby a mořské plody na grilu připravovat. 🐟🐙🦐 Zjistíte, jak správně grilovat korýše – například krevety a langusty – i jak použít banánové listy podobně jako alobal nebo pečicí papír. Ještě než budete podávat, stihnete si namíchat dvě skvělé salsy – raitu, která nejvíce připomíná nám dobře známé tzatziki a také salsu se zeleninou, mangem a ananasem. 🥭🍍 Už jste někdy grilované mořské plody vyzkoušeli? Suroviny: Raita: · 200 ml bílý jogurt · 3 lžíce cibule · 3 lžíce okurka · 1 lžíce čerstvý koriandr · 1 lžíce pálivá paprička · 3 lžíce rajče · sůl · pepř Mangová marináda: · 3 lžíce zralé mango · 3 lžíce ananas · 2 lžíce šalotka · 3 lžíce rajče · 3 lžíce okurka · 1 lžíce čerstvý koriandr · 2 lžíce limetková šťáva · 2 lžíce kokosový olej · mleté chilli · sůl · pepř Grilování: mořské plody podle výběru banánové listy (či alobal) limetka A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/morske-plody-na-grilu-raita-a-mangova-marinada

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes 0:00 Úvod 0:23 Zabalení filetů do banánových listů a dochucení 1:29 Grilování ryby 1:50 Ostatní mořské plody na gril 4:43 Příprava sals /raita, mangová salsa/ 6:20 Servírování

Lidl Lidl - Kulinářská akademie profi Přečtěte celý článek