Mrkvový dort zní napoprvé trochu zvláštně, ale jakmile ho jednou vyzkoušíte, možná už nebudete chtít žádný jiný! 😋 Šéfkuchař Roman Paulus natočil návod na to, jak si doma „mrkváč“ upéct. Kromě samotné mrkve budete potřebovat ještě vejce, jablečné pyré, olej a samozřejmě cukr, mouku a třeba také kypřicí prášek. Po samotném pečení můžete během chlazení připravit nadýchaný krém z másla a krémového sýra. 🍰 Roman Paulus vám posléze ukáže i to, jak správně dort promazat a nakonec ozdobit krémem a třeba marcipánovými mrkvičkami. 🥕 Už jste zeleninový dort někdy vyzkoušeli?
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/mrkvovy-dort-1
Suroviny:
Korpus:
- 450 g mrkve
- 4 vejce „M“
- 120 ml jablečného pyré
- 180 ml slunečnicového oleje
- 200 g krystalového cukru
- 200 g třtinového cukru
- 1 lžička perníkového koření
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 125 g pekanových ořechů
- 300 g hladké mouky
Krém:
- 340 g másla
- 450 g krémového sýra Palouček
- vanilkové aroma
- 700 g moučkového cukru
Dekorace:
- marcipánové mrkvičky