- 1.2 gramy(ů) hlávkové zelí (kyselé)
- 300 gramy(ů) losos
- 300 gramy(ů) treska
- 300 gramy(ů) uzená treska
- 4 kusy(ů) kreveta (obří)
- 250 mililitry bílé víno (Ryzlink)
- 10 kuliček(y) jalovec
- 250 mililitry hovězí vývar
- sůl
- pepř
- 600 gramy(ů) brambory (malé)
Pokyny
Dno hrnce vložte polovinu kyselého zelí. Na zelí vložte kuličky jalovce. Pokryjte zbytkem kyselého zelí. Zalijte bílým vínem a vývarem. Hrnec zavřete.
Jakmile začne unikat pára, zmírněte plamen a nechejte vařit po dobu 30 minut.
Otevřete hrnec. Přidejte oškrábané brambory, lososa, tresku, uzenou tresku a krevety. Hrnec uzavřete.
Jakmile začne unikat pára, nechejte vařit po dobu 35 minut.
Do velké mísy naservírujte kyselé zelí, které pokryjte pokrájenými rybami, krevetami a bramborami a podávejte.