Námořnická šukrut

před 3 roky 138
Námořnická šukrut

  • 1.2 gramy(ů) hlávkové zelí (kyselé)
  • 300 gramy(ů) losos
  • 300 gramy(ů) treska
  • 300 gramy(ů) uzená treska
  • 4 kusy(ů) kreveta (obří)
  • 250 mililitry bílé víno (Ryzlink)
  • 10 kuliček(y) jalovec
  • 250 mililitry hovězí vývar
  • sůl
  • pepř
  • 600 gramy(ů) brambory (malé)

Pokyny

  1. Dno hrnce vložte polovinu kyselého zelí. Na zelí vložte kuličky jalovce. Pokryjte zbytkem kyselého zelí. Zalijte bílým vínem a vývarem. Hrnec zavřete.

  2. Jakmile začne unikat pára, zmírněte plamen a nechejte vařit po dobu 30 minut.

  3. Otevřete hrnec. Přidejte oškrábané brambory, lososa, tresku, uzenou tresku a krevety. Hrnec uzavřete.

  4. Jakmile začne unikat pára, nechejte vařit po dobu 35 minut.

  5. Do velké mísy naservírujte kyselé zelí, které pokryjte pokrájenými rybami, krevetami a bramborami a podávejte.

Jednorožec Jednorožec - Zeleninová jídla Přečtěte celý článek