Nejlepší japonská polévka: Nabeyaki Udon. Mezinárodní polévkový festival: Díl 2.

před 2 roky 97
Nejlepší japonská polévka: Nabeyaki Udon. Mezinárodní polévkový festival: Díl 2.


Majkl miluje polévky Nabeyaki Udon. Nejprve ji jedl ve Vancouveru v japonské restauraci a od té doby jí tuto polévku velmi často, zejména v podzimním a zimním období. Všechny ingredience najdete v místních obchodech nebo asijských supermarketech. Ingredience na 4 porce: 400 g nudlí udon K akci Dashi budete potřebovat: 2 litry vody 4 listy mořských řas (Kombu) 40 g uzených tuňákových vloček (Katsuobushi) Ingredience na přidání do polévky: 4 houby shiitake 1 pórek (pouze bílá část) 1 mrkev 3 zelené cibule 1 hrst čerstvé petrželky 4 lžíce mirinu (japonské sladké koření) 5 lžic japonské sojové omáčky 8 plátků Kamaboko (japonský rybí koláč) 1 polévková lžíce shichimi togarashi (směs japonského koření) 4 vejce 12 plátků kuřecího masa 8 krevet 100 g práškové směsi tempura 150 ml studené bublinkové vody K výrobě vlastních nudlí Udon budete potřebovat: 300 g univerzální mouky 180 ml teplé vody 5 g soli Recept dodržujte podle pokynů ve videu. Dobrou Chuť! @Vařte S Majklem

Přečtěte celý článek