Nejlepší recept na slavnostní rybí polévku (fish chowder)- můj oblíbený recept ze Seattlu

před 3 roky 91
Nejlepší recept na slavnostní rybí polévku (fish chowder)- můj oblíbený recept ze Seattlu


Majkl připravuje v tomto videu velmi dobrou polévku ze Spojených států s názvem „Fish Chowder“. Existuje mnoho variant tohoto receptu, ale Majkl připravuje verzi, která ho inspirovala ze Seattlu. Recept je velmi snadný na přípravu, je to opravdu ušlechtilá polévka a plná vitamínů. Majkl doporučuje tuto polévku připravovat o Vánocích, zejména v zemích, které mají tradici vaření rybí polévky před Vánocemi. Ingredience pro velký rodinný hrnec: 1 lžíce másla 1 lžíce oleje (slunečnicový nebo olivový) 150 g uzené slaniny 5 brambor (ty máslové, žluté brambory) 4 mrkev 1 cibule 2 stroužky česneku 4 stonky čerstvého tymiánu nebo 1 lžíce sušeného tymiánu 200 g hrášku 2 celerové tyčinky 1/2 pórek 1 lžíce rajčatového protlaku 1/2 sklenky bílého vína 1 litr kuřecího vývaru 3 lžíce hladké mouky 500 ml smetany/šlehačky sůl a pepř podle chuti slávky (5 ks na talíř) (viz video od Majkla jak se připravují krevety (3 ks na talíř) 1 sklenka bílého vína 500 ml vody 1 cibule 3 stroužky česneku 6 stonků petrželky 1 filet z lososa (700 g) 1 filet z mořských tresek (700 g) Pokud jde o recept, postupujte podle pokynů ve videu. Veselé Vánoce! @Vařte S Majklem

Přečtěte celý článek