Nemasové kuličky s houbovou omáčkou

před 1 rok 77
Nemasové kuličky s houbovou omáčkou

Kuličky z veganského nemasa vám vyrazí dech. Díky rokům výzkumů a propracované technologii totiž nemaso vzhledem i strukturou skutečně vyhlíží jako mleté maso. A chuť je také skvělá. Doplňte kuličky houbovou omáčkou a všichni u stolu se budou olizovat!

Suroviny

nemaso mleté 550 g

použili jsme značku Next level hack (balení 279 g)

česnek 2 stroužky

prolisované

toustový chléb 2 plátky

rozmixované na strouhanku

petrželka 1 hrst

hladkolistá, nasekaná

rostlinný olej

na opékání

tymián

lístky na posypání (není nutné)

vývar zeleninový 200 ml

nebo ze sušených hub

Postup

1

Propracujte všechny přísady na kuličky na kompaktní hmotu a vytvarujte kuličky. Jemně je opečte ze všech stran dozlatova na pánvi na troše oleje, pak vyjměte z pánve a dejte stranou. (Můžete také kuličky vložit na plech, potřít olejem a upéct v troubě na 180 °C.)

2

Přidejte do pánve máslo a opečte na něm cibuli do sklovita. Vsypte houby, osolte, přidejte trochu kmínu a opékejte, až se z hub vydusí voda. Zalijte bílým vínem a nechte jej odpařit. Pak přilijte vývar a chvíli vařte, přidejte smetanu. Část omáčky odeberte a rozmixujte, přirozeně se tím zahustí. Vraťte zpět do hrnce, vložte kuličky a nechte společně prohřát. Nakonec posypte lístky tymiánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

 Čím se vybavit pro začátek?

Kuchyňský starter pack: Čím se vybavit pro začátek?

Chystáte se stěhovat nebo zařizovat novou domácnost? Pak by vás neměl minout náš článek, který přináší stručný přehled kuchyňské výbavy do začátku. Bez čeho se v kuchyni neobejdete a co si pořídit jako kuchyňský starter&nbsp...

Jak vybrat nejlepší olivový olej a jak ho použít

Jak vybrat nejlepší olivový olej a jak ho použít

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...

 Upečte s námi mazanec, beránka i nádivku, připravte pohoštění pro koledníky i sváteční oběd

Apetitonline Apetitonline - Bezmasá jídla Přečtěte celý článek