Kuličky z veganského nemasa vám vyrazí dech. Díky rokům výzkumů a propracované technologii totiž nemaso vzhledem i strukturou skutečně vyhlíží jako mleté maso. A chuť je také skvělá. Doplňte kuličky houbovou omáčkou a všichni u stolu se budou olizovat!
Suroviny
nemaso mleté 550 g
použili jsme značku Next level hack (balení 279 g)
česnek 2 stroužky
prolisované
toustový chléb 2 plátky
rozmixované na strouhanku
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
rostlinný olej
na opékání
tymián
lístky na posypání (není nutné)
vývar zeleninový 200 ml
nebo ze sušených hub
Postup
Propracujte všechny přísady na kuličky na kompaktní hmotu a vytvarujte kuličky. Jemně je opečte ze všech stran dozlatova na pánvi na troše oleje, pak vyjměte z pánve a dejte stranou. (Můžete také kuličky vložit na plech, potřít olejem a upéct v troubě na 180 °C.)
Přidejte do pánve máslo a opečte na něm cibuli do sklovita. Vsypte houby, osolte, přidejte trochu kmínu a opékejte, až se z hub vydusí voda. Zalijte bílým vínem a nechte jej odpařit. Pak přilijte vývar a chvíli vařte, přidejte smetanu. Část omáčky odeberte a rozmixujte, přirozeně se tím zahustí. Vraťte zpět do hrnce, vložte kuličky a nechte společně prohřát. Nakonec posypte lístky tymiánu.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu
Apetit magazín
Kuchyňský starter pack: Čím se vybavit pro začátek?
Chystáte se stěhovat nebo zařizovat novou domácnost? Pak by vás neměl minout náš článek, který přináší stručný přehled kuchyňské výbavy do začátku. Bez čeho se v kuchyni neobejdete a co si pořídit jako kuchyňský starter ...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a jak ho použít
Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...