Nové koření čistí tepny, pomeranč zabraňuje sraženinám: 11 potravin zajišťuje dobrou cirkulaci

před 1 rok 44
Nové koření čistí tepny, pomeranč zabraňuje sraženinám: 11 potravin zajišťuje dobrou cirkulaci

Zdravá strava je jedním ze způsobů, jak optimalizovat oběh, tedy průtok krve tělem

Krevní oběh je „dálniční síť“ těla. Dopravuje živiny a kyslík do všech orgánů, včetně srdce a mozku, svalů, kůže a všech ostatních orgánů. Zdravá strava je jedním ze způsobů, jak optimalizovat oběh, tedy průtok krve tělem. V kombinaci s cvičením, hydratací, kontrolou hmotnosti a vzdáním se špatných návyků, jako je kouření, mohou některé potraviny pomoci zlepšit krevní oběh. Až příště půjdete do obchodu s potravinami, zkuste se déle zdržet před regály obsahujícími následující potraviny.

1. Nové koření

Tato jasně červená paprika je víc než koření. To pomáhá tepny zůstat v dobrém stavu. Navíc je to relax svaly krevních cévaby krev mohla snadněji proudit, což napomáhá regulaci krevní tlak.

2. Červená řepa

Tento kořenová zelenina je to bohaté dusičnanyna kterou se tělo dále proměňuje oxid dusnatý. Pomáhá přirozenému relaxace krevních cév a zlepšení průtoku krve v tkáních a orgánech. Prokázal to výzkum šťáva z červené řepy pomáhá snižovat systolický, „horní“ krevní tlakkterá je uvedena jako první číslice a představuje tlak po stažení srdce.

3. Bobule

Všechny bobule: jahody, borůvky, brusinky, ostružiny, maliny, rybízjsou bohatí antioxidantyvčetně těch, které jsou zvláště dobré pro krevní cévy: antokyany. To jsou sloučeniny, které dodávají červené a fialové barvě hluboký odstín. Anthokyany chrání stěny tepen před poškozením a zabránit jejich ztuhnutí. Antokyany také stimulují uvolňování oxidu dusnatého, který pomáhá v snížení krevního tlaku.

4. Tučné ryby

Pokud jste přemýšleli, proč jsou ryby dobré pro srdce, zde je vysvětlení. Jako tučné ryby losos, makrela, pstruh, sleďjakož i Plody mořejsou plné omega-3 mastné kyseliny. Studie ukazují, že tyto sloučeniny podporovat oběh. Konzumace ryb pomáhá s údržbou krevní tlak na optimální úrovni a zabraňuje ucpání tepen.

5. Sgt

Drobná šťavnatá červená semínka uvnitř granátového jablka jsou plná živin, např antioxidanty a dusičnany. Mohou zvýšit oběh, rozšiřují krevní cévy a snižují krevní tlak. To umožňuje dodávat více kyslíku a živin do svalů a dalších tkání. To je důležité zejména pro ty, kteří se aktivně věnují sportu, protože zvýšený průtok krve pomáhá zlepšit výkon.

6. Česnek

Legenda říká, že bílá postava vás chrání před upírzatímco medicína zjistila, že obsahuje sloučeninu síry tzv allicin, který pomáhá uvolnit krevní cévy. Studie ukazují, že u lidí, kteří jedí potraviny bohaté na česnek krev proudí efektivněji. Srdce nemusí pracovat tak „těžce“, aby pumpovalo krev tělem, což pomáhá dovnitř snížení krevního tlaku.

7. Ořechy

Tyto vrásčité plody jsou bohaté kyselina alfa-linolenová, typu omega-3 mastné kyseliny, který napomáhá hladkému pohybu krve. Studie prokázaly, že pravidelná konzumace vlašských ořechů po dobu 8 týdnů se zlepšuje zdraví krevních cévpomáhá jim zůstat elastický a snižuje krevní tlak.

8. Hrozny

Pomůže vám to tepny být zdravý a zlepšit průtok krve – navíc je to velmi chutné. Studie to zjistila antioxidanty v hroznech povzbuzují cévy, aby se uvolnily a pracovaly efektivněji. S tím hrozny omezuje zánětlivé a jiné molekuly v krvi, což může způsobit, že je „lepkavá“, což zpomaluje cirkulaci.

9. Kurkuma

Zlatožluté koření je známé protizánětlivé vlastnostiz velké části díky kurkumin, sloučenina, podle které tato rostlina dostala své jméno. Výzkumy ukazují, že kurkumin může zvýšit produkci oxidu dusnatéhokterý rozšiřuje krevní cévykterý usnadňuje prokrvení svalů a dalších tkání.

10. Špenát

Bohaté jídlo dusičnany jako špenát zlepšuje oběh. Tyto sloučeniny pomáhají rozšíření krevních cév a tím vytvořit více prostoru pro pohyb krve. Také strava bohatá na špenát pomáhá při údržbě elasticitu tepen a snižuje krevní tlak.

11. Citrusové plody

Vitamín C není jedinou významnou složkou plodů rodu citrusto je citrusové plody. Antioxidanty nacházející se v tomto ovoci může fungovat protizánětlivé. Zabraňují tvorbě krevních sraženin a zlepšit oběh. A pokud jste fanouškem pomerančového džusu, máte štěstí, protože studie prokázaly pravidelné pití tohoto džusu snižuje krevní tlak.

The post Nové koření čistí tepny, pomeranč zabraňuje sraženinám: 11 potravin zajišťuje dobrou cirkulaci appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek