Odborníci zjistili, jaké množství kávy během těhotenství je bezpečné pro zdraví dítěte

před 1 rok 88
Odborníci zjistili, jaké množství kávy během těhotenství je bezpečné pro zdraví dítěte

Příliš velký příjem tohoto nápoje může způsobit poruchu pozornosti a hyperaktivitu dítěte

Těhotným ženám se doporučuje omezit příjem kofeinu Foto: Shutterstock

Příliš mnoho kávy v těhotenství by mohlo způsobit problémy s chováním dítěte. Ukázaly to výsledky studie o vývoji mozku a zdraví dětí, která zahrnovala 9 000 skenů mozku dětí ve věku 9 a 10 let, které byly před narozením vystaveny kofeinu.

Riziko potratu

Těhotným ženám se doporučuje omezit příjem kofeinu v následujících situacích snížit riziko potratu nebo předčasného porodua nová studie naznačuje, že těhotné ženy, které konzumují více kávy, mají s větší pravděpodobností děti problémy s chováním.

Porucha pozornosti s hyperaktivitou

Snímání mozek dětí, jejichž matky konzumovaly kofein během těhotenství vykazovaly změny, které by později mohly vést k problémy s chovánímpočítaje v to poruchy pozornosti a hyperaktivita.
Problémové chování bylo pozorováno u těch dětí, jejichž matky je uvedly pití kávy během těhotenství.

Je známo že plod nemůže rozložit kofein, jakmile projde placentou, a z tohoto důvodu není zcela jasné, jak a v jaké fázi těhotenství kofein k těmto změnám vede. Studie nezjistila žádný vliv této látky na inteligence nebo kognitivní schopnostitedy dětské myšlenkové schopnosti.

Jeden až dva šálky

Odborníci radí těhotným ženám omezte příjem kofeinu na jeden a maximálně dva šálky dennějestli bez tohoto nápoje nevydržím, protože odhadem toto množství pro dítě stačí nezpůsobí větší škody.
Těm ženám, které jsou zvyklí konzumovat velké množství kávydoporučuje se postupné odstavení. Příznaky kdo může volat náhlé zastavení příjem kávy jsou podrážděnost, ospalost, nervozita a úzkosttak to je nejlepší příjem by měl být před otěhotněním snížen.

The post Odborníci zjistili, jaké množství kávy během těhotenství je bezpečné pro zdraví dítěte appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek