Pečivo s čedarem a pálivými papričkami - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 6 měsíce 75


Na burgery, jen tak s máslem nebo jako příloha k salátu – tyto kynuté sýrové bulky se hodí prakticky na cokoliv. 🧀 Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na sýrové pečivo, které se připravuje ze základního kynutého těsta doplněného o špetku rozmarýnu a špaldovou mouku. Po nakynutí je třeba ho rozválet rovnou dvakrát – poprvé, abyste ho mohli posypat čedarem (nebo jiným sýrem) a chilli kořením, a podruhé (po dalším kynutí), abyste z něj konečně vytvarovali chutné bulky. 😋 Na ty můžete jít dvojí cestou – buď vytvarujete úhledné bochánky, anebo je připravíte poněkud rustikální jednoduchým rozkrájením těsta na zhruba stejné díly. 🥖 S čím si je dáte vy? Suroviny: · 280 g hladká mouka + na pomoučnění · 20 g celozrnná špaldová mouka · 1 lžíce sekaný čerstvý rozmarýn · 21 g čerstvé droždí · 6 g sůl · 225 g voda · 75 g sýr čedar · 30 g pálivé papričky A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/pecivo-s-cedarem-a-palivymi-paprickami

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes: 0:00 Úvod 0:08 Příprava těsta 0:50 Nakynutí těsta a vyválení těsta 1:14 Přidání čedaru do těsta 1:41 Zabalení a nakynutí 1:50 Vyválení těsta 2:11 Nakrájení na plech 2:25 Pečení 2:45 Závěr

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek