Pinzgauské sýrové nočky

před 2 roky 264
Pinzgauské sýrové nočky

Chcete ochutnat něco speciálního, díky čemu si budete připadat jako na dovolené v zasněžených Alpách? Máme pro vás jeden lahodný tip.

Suroviny

sýr 130 g

pinzgauzský pivní

sýr 120 g

pinzgauzský pivní

mouka pšeničná hrubá 350 g

mouka pšeničná hladká 100 g

muškátový květ

množství o jednom strouhnutí

Postup

1

Sýry nakrájíme na jemné kostičky a smícháme dohromady. Dáme vařit do velkého hrnce osolenou vodu a pustíme se do přípravy nočků: v míse promícháme metlou oba druhy mouky, sůl a pepř, muškátový oříšek a postupně přiléváme vlažnou vodu – každá mouka saje jinak a možná nebude potřeba všechna tekutina. Vařečkou zamícháme. Do mísy vyklepneme vejce a spojíme vařečkou do těsta konzistence zhruba jako na halušky.

2

Pomocí síta na špecle nebo na halušky protlačujeme těsto do vařící osolené vody, promícháme vařečkou.

3

Zatímco se nočky vaří, na pánvi rozehřejeme 40 g běžného másla a všechno přepuštěné máslo a na tuku opékáme nakrájenou cibuli dozlatova. Jakmile nočky vyplavou, scedíme je a přidáme do pánve k cibulce, kam také vsypeme všechen sýr. Jemně promícháme, aby se sýr začal rozpouštět a obalil nočky. Na zjemnění přidáme vývar a znovu promícháme. Ve vedlejším kastrolku rozehřejeme zbylé máslo a přelijeme jím nočky, až to zasyčí. Posypeme pažitkou a ihned podáváme.

Apetitonline Apetitonline - Bezmasá jídla Přečtěte celý článek