Recept na vydatnou polévku z červené čočky a cizrny.
Ingredience
- 200 g červené čočky
- 400 g sekaných rajčat
- 400 ml vody
- 450 ml kokosového mléka
- 1 konzerva cizrny
- lžíce strouhaného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička římského kmínu a kurkumy
- olivový olej
- sůl, cukr na dochucení
Příprava
Na olivovém oleji nechejte rozvonět nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek a koření. Poté přidejte rajčata, vodu, kokosové mléko a čočku.
Polévku vařte do změknutí čočky cca 15-20 minut. Poté přidejte cizrnu a dochuťte.
Polévku podávejte s opraženou cizrnou, nebo čerstvými bylinkami.
Tip na závěr : Do této polévky se jistě hodí přidat i lžičku čerstvého nebo sušeného chilly.
Autor: www.receptynakazdyden.cz