Zelná polévka je rychle hotová a je plná vitaminu C. Zkuste ji taky! Je sytá a poslouží klidně i jako oběd nebo večeře.
Ingredience
- 1 cibule
- 1/2 hlávky zelí
- 1 litr vývaru (nebo vody a 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového)
- 300 ml smetany 33%
- Přepuštěné máslo nebo olej
Příprava
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí očistíme a nakrájíme na tenčí proužky.
Na másle nebo oleji opečeme cibuli i zelí. Pak přidáme vývar. Pokud používáme bujon, přidáme vodu, přivedeme k varu a v polévce rozpustíme bujon. Osolíme a opepříme.
Vaříme asi 15 minut. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme smetanou. Hezčí barvy docílíme, pokud smetanou polévku pokapeme a každý strávník si ji zamíchá sám.
Autor: www.receptynakazdyden.cz