Trpělivost se vyplácí a to platí nejenom v životě, ale i v kuchyni. 🔪 Přesněji řečeno u grilu. Šéfkuchař Roman Paulus se tentokrát zaměřil na suché marinování, které trvá až celý týden! 🤯 Výsledkem je ale krásně provoněné maso – v tomto případě vepřová krkovice – které si přímo říká o své místo na rozpáleném grilu. Nenastavujte ale teplotu příliš vysoko! Tato krkovice se griluje pomalu, zabere to až 6 hodin! Výsledkem je ale krásně šťavnaté maso, které můžete podávat jak nakrájené na plátky, tak například trhané do burgeru. 🍔 Jak nejdéle jste zatím grilovali vy?
Suroviny:
Suchá marináda (RUB):
· 10 g sušený česnek
· 10 g drcený kmín
· 10 g pálivá mletá paprika
· 10 g mletý černý pepř
· 50 g sůl
· 10 g sušená cibule
Krkovice:
· 1 kg krkovice
· 6 lžičky medová hořčice
· 250 g nakládané okurčičky
· 250 g nakládané cibulky
· 250 g domácí kvašená zelenina
· k podávání chléb (případně bezlepkový)
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/pomalu-grilovana-krkovice-v-pecicim-papiru
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
0:00 Úvod
0:08 Namíchání koření
0:28 Namarinování masa
1:02 Maso do ledničky
1:06 Grilování
1:58 Zabalení do pečícího papíru a alobalu
2:36 Vložení do grilu
2:56 Servírování