Rajčata plněná houbovou nádivkou

před 2 roky 206
Rajčata plněná houbovou nádivkou

Rajčata plněná houbovou nádivkou

  • 12 kusy(ů) rajče
  • sůl
  • pepř (mletý)
  • 50 gramy(ů) máslo (na pečení)

Náplň

  • 600 gramy(ů) houby
  • 80 gramy(ů) cibule
  • 60 gramy(ů) máslo
  • 20 gramy(ů) strouhanka
  • sůl
  • pepř (mletý)
  • petrželka

Na posypání

  • 50 gramy(ů) parmezán (nebo ementál)
  • 40 gramy(ů) strouhanka
  • máslo

Pokyny

  1. Vršky větších tvrdých rajčat asi z jedné čtvrtiny skrojíme a vnitřek vydlabeme. Rajčata uvnitř osolíme a opepříme.

  2. Očištěné houby nadrobno rozsekáme a promícháme s jemně nakrájenou cibulkou.

  3. V kastrole rozheřejeme máslo, do něho vložíme houbovou směs, rozsekanou petrželku, vydlabanou dužinu z rajčat, přisypeme strouhanku, osolíme, opepříme a smažíme asi 6 minut. Houbovou směsí naplníme připravená rajčata.

  4. V kastrole rozehřejeme máslo, do něho vložíme naplněná rajčata, posypeme je strouhaným sýrem a strouhankou, pokapeme rozpuštěným máslem a pečeme je v horké troubě asi 10 minut.

Poznámka

Pokrm můžeme posypat najemno nakrájenou šunkou.

Jednorožec Jednorožec - Zeleninová jídla Přečtěte celý článek