Rajčatová polévka s rýží a citronovou trávou

před 2 roky 137
Rajčatová polévka s rýží a citronovou trávou

Rajčatová polévka s rýží je klasika, kterou příjemně osvěží koření.

Suroviny

zázvor (čerstvý) 2 cm

nastrouhaný najemno

chilli paprička 1 ks

červená, nakrájená najemno

citronová tráva 2 ks

zbavená vnějších tuhých listů a nasekaná opravdu najemno

konzervovaná rajčata krájená 400 g

1 konzerva

rýže basmati 3 PL

syrová (viz Něco navíc)

koriandr 1 hrst

čerstvé lístky, nasekané

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej, přisypte česnek, zázvor, chilli papričku, citronovou trávu, koření a opékejte 1 minutu, přidejte rajčata, tamarindovou pastu a 600 ml vody. Vařte 5 minut, pak ponorným mixérem rozmixujte dohladka. Osolte a opepřete.

2

Přiveďte polévku opět k varu, přidejte podle potřeby vodu a rýži a vařte 10–12 minut, rýže by měla změknout. Posypte lístky koriandru a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Použít můžete i uvařenou rýži (cca 200 g). Polévku vařte stejnou dobu, ale rýži vsypte až v závěru, aby se prohřála.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

 Jaké pokrmy můžete ochutnat?

Švýcarská kuchyně: Jaké pokrmy můžete ochutnat?

Rozlohou malé Švýcarsko překvapuje pestrostí svých chutí, které nezapřou vliv sousedů. Pokrmy jsou většinou jednoduché a velmi syté. Horalé se v minulosti naučili chytře využívat nejdostupnější a současně velmi výživné suroviny –...

Apetitonline Apetitonline - Polévky Přečtěte celý článek