20 minut a pár ingrediencí, které máte nejspíš doma – víc na tuhle jednoduchou a přitom chutnou rajčatovou polévku nebudete potřebovat. A bonus? Chutná dětem i dospělým!
Ingredience
- 60 g dlouhozrnné směsi divoké rýže (F50F)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 plechovky krájených rajčat
- 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
- 2 lžičky sušeného oregana
- 1 lžička cukru
- 1⁄2 lžičky jodizované soli
- Pepř
- 3 lžíce nasekané petrželky
Příprava
Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.
V hrnci rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm cibuli a posléze česnek dozlatova.
Přidáme rajčata a 500 ml vody. Přivedeme k varu a v polévce rozpustíme bujon, oregano, cukr, sůl a pepř.
Přikryté vaříme na mírném ohni cca 15 minut.
Polévku rozdělíme do misek a do každé přidáme trochu rýže. Podáváme posypané petrželkou.
Tip na závěr : Rajčatovou polévku můžeme ozdobit štědrou porcí zakysané smetany.