Ranní šálek čaje vám může pomoci zhubnout, pokud budete dodržovat těchto 7 tipů

před 1 rok 60
Ranní šálek čaje vám může pomoci zhubnout, pokud budete dodržovat těchto 7 tipů

Ranní šálek čaje a vychutnat si to je víc než uklidňující účinek čaje. Dobrý šálek čaje, oblíbený pro svou bohatou chuť a omlazující účinky, je plný aromatického koření, jako je zázvor a kardamom, a je nízkokalorický, pokud nepřidáte příliš mnoho cukru nebo plnotučného mléka.

Můžeme přibrat na váze z ranního šálku čaje?

Vzhledem k tomu, že čaj je nízkokalorický nápoj, nezpůsobuje přímo nárůst hmotnosti. Nicméně určité faktory související s konzumací čaje nebo přísadami přidávanými do čaje mohou v některých případech přispět k nárůstu hmotnosti, vysvětluje HealthShots Leema Mahajan, odborník na výživu. Tady je 3 důvody, proč čaj může vést k přibírání na váze:

1. Plnotučné mléko

První, přidáním plnotučného mléka do čaje se zvyšuje jeho kalorický obsah. Mléko obsahuje tuk, což je spojeno s přibýváním na váze při nadměrné konzumaci.

– Jeden šálek čaje má 33-66 kalorií v závislosti na procentu tuku v mléce. Chcete-li snížit denní příjem kalorií v čaji, můžete místo plnotučného mléka použít odstředěné mléko – říká Leema Mahajan.

2. Přidejte cukr

– Jedna lžička cukru obsahuje pouze 19 kalorií a 1 polévková lžíce 48 kalorií. Ačkoli 20 kalorií na šálek nebude dělat velký rozdíl, pro někoho, kdo pije mnoho šálků čaje s cukrem po celý den, to může vést k nárůstu hmotnosti, říká Mahajan.

3. Nezdravé svačiny

Pokud jíme k čaji nezdravá jídla, jako např vysoce kalorické sušenky, sušenky a různé pochutiny, může přispět k nárůstu hmotnosti. Pro ně je ideální náhradou zdravá snídaně.

Jak pít čaj na hubnutí

1. Omezte spotřebu čaje na 2 šálky denně

Pokud jde o hubnutí, moderování je klíčové. Nadměrná konzumace čaje může vést k nadměrnému příjmu kofeinu a dalších sloučenin, které mohou mít škodlivé účinky.

„Omezení příjmu čaje na dva šálky denně nastolí rovnováhu a umožní vám užívat si jeho výhod, aniž byste to přeháněli,“ říká Leema Mahajan.

2. Mezi čajem a jídlem udělejte mezeru

Pití čaje bezprostředně před nebo po jídle může narušit správné trávení a vstřebávání živin. Chcete-li optimalizovat úsilí o hubnutí, doporučujeme, abychom to udělali přestávka mezi konzumací čaje a jídlem alespoň 30 minut. Tato praxe umožňuje vašemu tělu efektivně absorbovat živiny z potravy.

3. Vyhněte se čaji před spaním

Plechovka na čaj narušuje spánkový režim a trávení, pokud je konzumován před spaním. Dostatečný spánek je nezbytný pro regulaci hmotnosti, protože pomáhá regulovat hormony a podporuje celkovou pohodu. Ujistit se dobrý noční odpočinek, vyhněte se pití čaje několik hodin před spaním.

4. Nepijte čaj nalačno

Pití čaje na lačný žaludek může zvýšit kyselost v trávicím systému, což může vést k zažívacím potížím. Doporučuje se pít čaj po lehkém jídle nebo zdravé svačině aby se zabránilo nežádoucím účinkům na žaludek.

5. Pijte vodu 30 minut před a po čaji

Hydratace je životně důležitý pro celkové zdraví a kontrolu hmotnosti.

– Chcete-li snížit vedlejší účinky čaje, vypijte sklenici vody přibližně 30 minut před a po konzumaci – navrhuje Leema Mahajan. Tato praxe pomáhá udržovat správnou hladinu hydratace a podporuje trávení.

6. Použijte odstředěné mléko do čaje

Pokud si do čaje rádi přidáváte mléko, jděte do toho odstředěné mléko nebo nízkotučné alternativy. Tyto možnosti mají nižší obsah kalorií a tuku ve srovnání s plnotučným mlékem nebo neutrální smetanou. Touto jednoduchou substitucí můžeme výrazně snížit celkový příjem kalorií a přitom si stále užívat krémovou texturu čaje.

7. Přidejte méně cukru

Cukr je běžnou přísadou přidávanou do čaje, ale může výrazně přispět k nárůstu hmotnosti a negativně ovlivnit naše zdraví. Na podporu hubnutí postupně snížit množství cukru které přidáváte do čaje, dokud si ho nevychutnáte bez jakýchkoliv sladidel. Případně můžete s mírou používat přírodní sladidla, jako je med nebo stévie.

The post Ranní šálek čaje vám může pomoci zhubnout, pokud budete dodržovat těchto 7 tipů appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek